En ny dörr in på den
svenska arbetsmarknaden

Är du född utanför Europa och har en gymnasieexamen?
Om svaret är ja, kan det här vara en möjlighet för dig.

Fyra månaders praktik

Jobbsprånget introducerar ett nytt program för dig med gymnasiexamen som söker jobb inom industrisektorn. Initiativet erbjuder en fyra månaders praktikplats hos ett industriellt företag som är i behov av dina färdigheter och kompetens. Detta är en unik möjlighet att få ett jobb som är i linje med din utbildningsbakgrund och erfarenhet.

Under praktiken kommer du att få relevant arbetslivserfarenhet och en möjlighet att bygga ett professionellt nätverk inom ditt område. Du kommer att ha en stödjande mentor och få chansen att visa upp ditt potential.

Jobbspranget figure 06

En snabbväg in i den svenska arbetsmarknaden.

Vem kan söka praktik?

Programmet är utvecklat för personer utan arbete födda utanför Europa som har en gymnasieexamen. Om du vill kickstarta din karriär i Sverige är du välkommen att ansöka!

Ansökningskrav:

Hur söker jag praktik?

Ansökningar görs direkt på vår portal. När ansökningsperioden öppnar kommer praktikplatserna att presenteras i portalen, och du kan ansöka till dem som passar din utbildningsbakgrund och erfarenhet. Observera att skapandet av en profil kräver ett giltigt BankID eller Freja eID.

Rekryteringsprocessen hanteras av varje arbetsgivare och brukar vanligtvis påbörjas när ansökningsperioden är avslutad (16 januari).

Ansökan är stängd.

Första programmet startar våren 2024

Jobbspranget figure 03

Det första praktikprogrammet för gymnasiekompetens börjar våren 2024, med ett begränsat antal praktikplatser och arbetsgivare samt ett nära samarbete med IF Metall och Teknikföretagen. Initiativtagaren till programmen är Jobbsprånget, en ideell organisation som driver Sveriges största praktikprogram.

Kontakt