Så funkar det

1
Annonsera
2
Intervjua
3
Rekrytera
4
Påbörja praktiken
Maj-Jun/Nov-Dec

Publicera en annons

Börja med att publicera en annons som beskriver praktikplatsen i Jobbsprångets ansökningsportal. Du är mer än välkommen att publicera flera annonser. Utse en mentor inom din organisation som kan stötta kandidaten under praktikperioden.

Kontakta oss för att få inlogg till portalen. 

Augusti/Januari

Välj ut kandidater för intervju

När ansökningsperioden är slut presenteras alla sökande till er praktikplats i ansökningsportalen. En färgkod visar vem som är berättigad att söka praktik och tillgänglig för intervju. Ni måste intervjua minst en kandidat per praktikplats.

September/Februari

Mentorutbildning

Jobbsprånget erbjuder stöd och utbildning till alla mentorer för att göra praktiken så givande som möjligt för både mentor och praktikant. Se till att anmäla dig till någon av våra mentorsworkshops online, där du får värdefulla råd och träffar andra mentorer.

*The meetings above are only for future internship mentors and NOT for candidates

Aug-Sep/Jan-Dec

Rekrytera praktikant

Rekryteringen påbörjas senast den 17 augusti för höstens praktikperiod och den 17 januari för vårens praktik. Se till att vara snabba med att rekrytera för att få tillgång till de bästa kandidaterna!

Ansökningsperioder för kandidater:

I portalen kan du se inkommande CVn och påbörja rekryteringsprocessen så snart ansökningsperioden öppnar. Notera att du måste publicera din annons före startdatum för att kandidater ska kunna ansöka.

Hösttermin: Juli 16 – August 16
Vårtermin: December 16 – Januari 16

Få ut det mesta av er medverkan

Vi har samlat vår bästa tips från arbetsgivare som har deltagit i Jobbsprånget, för att hjälpa er att maximera värdet och effekten av er medverkan.