Hem > Nyheter > En arena för kompetens – så hittade Sandvik sina IT-talanger

En arena för kompetens – så hittade Sandvik sina IT-talanger

När Sandvik ställdes inför utmaningen att hitta rätt IT-talanger räckte inte de traditionella kanalerna till. Det var kompetensgapet som slutligen gjorde att de fick upp ögonen för Jobbsprångets program. Samtidigt såg de en möjlighet att göra gott för någon annan. Magnus Pålsson, Senior HR & Recruitment Consultant på Sandvik, delar sina erfarenheter av att gå med i programmet.

 

Varför är Sandvik med i Jobbsprånget?

Det är självklart för oss att stötta den här typen av initiativ. Sandvik som arbetsgivare är väl medveten om att det kommer in mycket kompetens i vårt land, och att det är svårt att hitta arenor där man kan mötas. Vi ser att det här är ytterligare en möjlighet, en kanal som Sandvik använder.

Dessutom är Corporate Social Responsibility ytterligare något som spelar in, men det finns också en nytta för företaget.

Hur såg processen ut när ni gick med?

Vi hade svårt att hitta kompetens och började titta på andra sätt att nå ut. Det spelar ingen roll var kompetensen kommer ifrån. Vi såg en möjlighet att det vore kul att fylla behovet och samtidigt känna i hjärtat att det är bra. Det är kul att göra gott för någon annan.

Det var en väldigt enkel process. Vi tittade på några CVn för att visa vad vi är intresserade av, då blev det CVn där det fanns IT bakgrund. Vi hade tur att hitta en kandidat som verkligen var jätteintressant för det uppdrag som vi såg framför oss.

Skulle du rekommendera andra att delta i Jobbsprånget?

Jag uppmanar alla att tänka på att här finns en bank med kandidater. Det kan finnas väldigt aktuella kandidater som är väldigt svåra att identifiera på andra sätt. De finns inte alltid där vi i vanliga fall letar efter människor. Man får god hjälp och jag tycker att det är bra. En resurs i ytterligare en arena där man kan möta människor. Jag tycker att det är absolut att man ska ta chansen.

 

Se hela intervjun med Magnus Pålsson på Sandvik här: 

YouTube video

Vad är Jobbsprånget?

Jobbsprånget är ett nationellt program som matchar
utrikesfödda akademiker med kompetensbehov hos arbetsgivare i hela landet. 

Genom att medverka får arbetsgivare möjligheten att
enkelt tillvarata kompetensen hos relevanta kandidater
som idag står utanför arbetsmarknaden. 

Gå med idag!

Kontakta oss för mer information om programet och hur du kan medverka.